– God jul og godt nytt år!

Året 2015 går mot slutten, og vi alle ser frem til noen fredelige jule- og nyttårsdager før vi tar fatt på 2016 med friskt mot.
Vi i Dataplan Regnskap AS er en flott gjeng med ansatte som alle er ivrige på å gjøre en god jobb for våre kunder.

I tillegg til nødvendig kursing og oppdatering, studerer flere ved siden av jobben, og får etterhvert tittelen autorisert regnskapsfører. Dette er med å øke vår kompetanse slik at vi kan gjøre en enda bedre jobb.
 
I stedet for  julegaver til våre forretningsforbindelser, har vi også dette året valgt å gi et bidrag til TV-aksjonen, som i år gikk til Regnskogsfondet.

Da gjenstår det bare for oss i Dataplan Regnskap AS og takke våre kunder for året om har gått, og ønsker dere alle en riktig god jul. Vi ser frem til et fortsatt godt samarbeid i 2016!

Vi sender i disse dager ut en e-post til våre kunder som informerer og oppsummerer de viktigste nyhetene som omhandler regnskapslovgivningen gjennom fagnettverket Regnskap Norge.​

 

Nyttig faginformasjonÅRSOPPGJØRET 2015 – HVA DU MÅ HUSKE PÅ VED NYTTÅRSSKIFTET

Tiden for utarbeidelse av årsregnskap og selvangivelser nærmer seg. Her finner du noen tips til hva dere må gjøre.

LES MER


SLIK BLIR AKSJONÆRBESKATNING FOR 2016

Fra og med 2016 innføres det en ny beregningsmåte for skattlegging av aksjeutbytter og gevinster/tap. Skattesatsen settes ned fra 27 til 25%, mens selve beregningsgrunnlaget oppjusteres med en faktor på 1,15.

LES MER


FRA 7. OKTOBER 2015 ER DET UTBYTTESKATT PÅ LÅN TIL PERSONLIG AKSJONÆR

Endringen medfører at aksjonærer ikke bør ta opp lån fra eget selskap. Bilgodtgjørelse over kr 3,80 pr km blir skattepliktig fra 2016 2016 blir det første året hvor noe av statens sats for bilgodtgjørelse blir skattepliktig.

LES MER


NYE REGLER OM FORDELSBESKATNING AV YRKEBILER FRA 1. JANUAR 2016

Dagens regler om beskatning av yrkesbiler er i stor grad skjønnsmessige og har i praksis vært vanskelige å etterleve for skattytere. De nye reglene innebærer forenklinger på flere områder og skaper i større grad forutsigbarhet enn dagens regler.

LES MER


ANGIVELSE AV YTELSENS ART I SALGSDOKUMENTER

Bokføringsforskriften bestemmer at salgsdokumenter skal angi ytelsens art, altså hva som er levert. Hvilke krav stilles egentlig til denne informasjonen?

LES MER


 
startup-photos
DATAPLAN Regnskap AS
Stokkamyrveien 18A
4313 Sandnes
Tlf: +47 51 96 30 00
Faks: +47 51 96 30 01
firmapost@dataplan.no